Gazeteye Vefat İlanı Vermek

Hayatını kaybeden kişi için duyguları ifade etmek, hayatını kaybeden kişiyi uzakta ve yakında tanıyanlara, yakınlarına, sevenlerine ölüm haberini vermek için gazetelere verilen ilanlara vefat ilanları denilmektedir. Vefat ilanı verilerek hem ölen kişiye duyulan sevgi ve saygı gösterilmiş olup hem de ölüm haberi yayın organları yardımıyla yakın ve uzaktaki herkese bilgi verilmiş olur. Bazen kimi kişiler bu ilanları anı olarak da saklamak istedikleri için ilan vermektedirler.

 Vefat İlanı İçin Uygun Başlık Seçimi

 Vefat ilanlarında genellikle kullanılan başlıklar acı kaybımız, vefat, başsağlığı, vefat ve taziye, taziye şeklinde olup, hayatını kaybeden kişiye yakınlık türünden ilişki durumuna göre farklılık göstermektedir.

 Aynı zamanda verilen ilan içeriğinde cenaze törenlerine katılıp yardımcı olan kişilere, arayıp soranlar ve taziye mesajları yayınlayanlara değinmek için vefat ve teşekkür başlığı da kullanılmaktadır. Ölen kişinin yakını olmadan ilan verilmesi durumunda ise vefat ve başsağlığı başlığı tercih edilmektedir.

 Vefat İlanının İçeriği

 Vefat ilanının içeriğinde en yakından başlayıp isimlerin sıralanması tercih edilmektedir. Örneğin; anne, baba, eş, çocuk, gelin, damat, torun şeklinde yazılmaktadır. Ölen kişinin iş ve kariyer bilgileri eklenebilir. Ölen kişinin adı soyadı başlık halinde yazılmaktadır. Büyük puntoyla yazılması tercih edilmektedir. Vefat ilanında ilk bakılan yerdir.

 Vefat ile ilgili detaylar verilir. Cenaze töreninin yapılacağı yerin isim, adres, tarih ve saatinin mutlaka yer alması gerekmektedir. Vefat eden kişinin defnedileceği yerin adresi, tarih ve saati belirtilmelidir. Vefat kısmına not eklenecek ise vefat ilanı vermek isteyen kişi ya da kişilerin eklemek istediği bilgiler yer almaktadır.

 

 Örneğin, cenaze töreni için çelenk gönderilmemesi bunun yerine hayır kurumlarına bağışta bulunulması isteği yer almaktadır. Vefat ilanlarında yer alan imza kısmında ilanı veren kişi ya da kişilerin simleri veya ailesi, sevenleri şeklinde genel olarak imza kullanabilmektedirler.

 Vefat İlanının Şekil Seçimi

 Verilen vefat ilanının uzun ya da kısalığına göre görsel açıdan daha uygun görüldüğünden yatay format daha çok tercih edilmektedir. Yatay ilan formatlarında genellikle 9 st X 26 cm, 5 st X 15 cm,

 4 st X 10 cm, 3 st X 10 cm ölçülerinde tercih edilmektedir. Dikey ilan formatlarında ise genellikle 9 st X 52 cm, 5 st X 25 cm, 4 st X 25 cm, 3 st X 15 cm, 2 st X 15 cm ölçüleri tercih edilmektedir. Vefat ilanı font seçiminde Bold Times New Roman ve Tahoma karakterleri tercih edilmektedir.

 Vefat ilanlarında daha çok kişiye ulaşmak için gazeteye vefat ilanı vermek en doğru seçimdir. Vefat ilanı verilebilecek gazetelere örnek olarak Hürrriyet, Milliyet, Sabah, Sözcü ve diğer gazeteler gösterilmektedir. Vefat ilanlarını kişi ya da kişilerin kendilerinin hazırlayabileceği gibi tercih edilen gazetenin teknik ekibince veya bu işi yapan ajanslarca hazırlatılmaktadır. Yayınlanması istenilen vefat ilanının ücreti, verilmek istenen gazete, yayınlanması istenen bölge ve ilanın ebatına göre değişkenlik göstermektedir.

Gazeteye Vefat İlanı Vermek için Telefon:
0212 511 00 17 – 0212 511 57 50 – 0212 511 74 91